ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Η εταιρεία μας έχει στην διάθεση της, την διανομή των προϊόντων της πρωτοπόρου εταιρείας Brunata & Multitherm. Δίνοντας λύση στη διαχείριση και τη ρύθμιση της θερμότητας σε κάθε διαμέρισμα, σε κάθε δωμάτιο, σε κάθε θερμαντικό σώμα ξεχωριστά, δημιουργούμε ενεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο σας, βελτιώνοντας τη θέρμανση και βεβαίως χαμηλώνοντας το κόστος λειτουργίας. Ο χρόνος εγκατάστασης είναι πολύ σύντομος (π.χ για ένα διαμέρισμα 5 σωμάτων δεν απαιτούνται περισσότερο από 30 λεπτά). Το κόστος εγκατάστασης αποσβένεται σε δύο έως τρία χρόνια από τον περιορισμό της σπατάλης στον χώρο σας χωρίς τη στέρηση της θέρμανσης.Στα κτίρια που έχουμε εγκαταστήσει το σύστημα, η εξοικονόμηση προσεγγίζει το 35%. Είναι πολύ ενθαρρυντικό στο να εφαρμοστεί στο κτίριο σας για να δημιουργήσετε την άνεση χωρίς τη στέρηση της θερμότητας στο χώρο σας. Σας τονίζουμε ότι η εξοικονόμηση δεν επιτυγχάνεται με τη στέρηση αλλά με τη σωστή διαχείριση. Βεβαίως σημαντική προϋπόθεση είναι η ακρίβεια της μέτρησης της ενέργειας, η δίκαιη κατανομή της σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά, με την υψηλή τεχνική.

Τα πλεονεκτήματα της αυτονομίας

 • Λειτουργία της θέρμανσης όποτε θέλουμε.
 • Επιθυμητή θερμοκρασία για κάθε χώρο ξεχωριστά.
 • Καθορίζουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας την κατανάλωση.
 • Πληρωμή μόνο για αυτό που πραγματικά έχουμε καταναλώσει.
 • Τέλος στις προστριβές για την λειτουργία της θέρμανσης.
 • Έκδοση λογαριασμού κατανάλωσης του κάθε ενοίκου με βάση τις ενδείξεις των κατανεμητών.

Αναβάθμιση λεβητοστασίου

 • Αντικατάσταση κυκλοφορητή

Η πρώτη επέμβαση που κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τον κυκλοφορητή που έχετε και να τοποθετήσουμε ένα κυκλοφορητή INVERTER. Αυτό που επιτυγχάνουμε είναι η λειτουργικότητα του συστήματος κερδίζοντας φυσικά και λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Με λίγα λόγια τι εννοούμε λειτουργικότητα.Το INVERTER αναπροσαρμόζει την παροχή ζεστού νερού που παρέχει το σύστημα στο κτίριο βάση τον αριθμό των σωμάτων που λειτουργούν την συγκεκριμένη στιγμή, αποφεύγοντας την ανάπτυξη θορύβων και την δημιουργία αέρα (λόγω της υπερταχύτητος χωρίς INVERTER)που συσσωρεύεται στα σώματα των πάνω ορόφων με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν.

 • Εγκατάσταση συσκευής αντιστάθμισης

Στόχος μας είναι να μειώσουμε την κατανάλωση τοποθετώντας συσκευή αντισταθμίσεως. Μέχρι σήμερα η θέρμανση στα κτίρια περιοριζότανε σε μικρά χρονικά διαστήματα της ημέρας, χρησιμοποιώντας παράλληλα την μέγιστη απόδοση του λέβητα. Το αποτέλεσμα είναι το 40% της καταναλωθείσας ενέργειας να ξοδεύεται αποκλειστικά και μόνο για την προθέρμανση του λέβητα. Η ανύπαρκτη εξισορρόπηση του δικτύου είχε σαν αποτέλεσμα την ανισοκατανομή της ενέργειας στο κτίριο.

Δυνατότητες που μας παρέχει η αντιστάθμιση

 • Επιλογή χρονοπρογραµµάτων
 • Επιλογή ελάχιστης θερµοκρασίας νερού λέβητα
 • Επιλογή µέγιστης θερµοκρασίας νερού λέβητα
 • Επιλογή ελάχιστης θερµοκρασίας νερού λέβητα για την ενεργοποίηση του κεντρικού κυκλοφορητή
 • Επιλογή κανονικής θερµοκρασίας χώρου
 • Επιλογή µειωµένης θερµοκρασίας χώρου
 • Επιλογή τρόπου λειτουργίας του κυκλώµατος θέρµανσης
 • Επιλογή χρονοπρογράµµατος του κυκλώµατος θέρµανσης
 • Επιλογή καµπύλης αντιστάθµισης

Διαχείριση θερμότητας και έλεγχος θερμοκρασίας

Η πρόταση μας για την αυτονομία του κτιρίου σας με την προϋπόθεση «εξοικονομώ ενέργεια» είναι η τοποθέτηση θερμοστατικής κεφαλής για να ελέγξουμε τη λειτουργία του κάθε θερμαντικού σώματος ξεχωριστά και κατ’ επέκταση τη θερμοκρασία του κάθε χώρου.

Ο χειρισμός που προτείνουμε

 • Χειροκίνητη θερμοστατική κεφαλή

Με την τοποθέτηση των θερμοστατικών κεφαλών υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθεί η διαχείριση της θέρμανσης στο διαμέρισμα σας με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας. Η θερμοστατική κεφαλή μετράει την εσωτερική θερμοκρασία δωματίου και αυτόματα ρυθμίζει την θέρμανση που προέρχεται από τα θερμαντικά σώματα. Κάθε βαθμίδα της κεφαλής προκαλεί – επιτρέπει μία συγκεκριμένη θερμοκρασία στον χώρο.

Πώς μετράμε την κατανάλωση

Σε κάθε θερμαντικό σώμα, στο διαμέρισμά σας, υπάρχει ένας ηλεκτρονικός κατανεμητής θέρμανσης. Είναι ένας ειδικός μετρητής σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πιστοποίηση ποιότητας EN 834, ο οποίος εγγυάται την λειτουργικότητα και την απόλυτη μέτρηση.Ο ένας από τους αισθητήρες του μετράει την θερμοκρασία επιφανείας των θερμαντικών σωμάτων και ο άλλος την θερμοκρασία δωματίου. Η διαφορά θερμοκρασίας των δύο αισθητήρων είναι ανάλογη της ποσότητας θερμότητας που διαχέεται από τα καλοριφέρ στον χώρο.Η πατενταρισμένη αυτή συσκευή εγγυάται για όλο το 24ωρο της λειτουργίας της, την μέτρηση της θερμότητας που παράγεται από τα θερμαντικά σώματα. Η θερμότητα του ηλίου η άλλη πηγή θέρμανσης δεν μετριέται από την ηλεκτρονική συσκευή.Κάθε διανομέας έχει ένα μοναδικό νούμερο και είναι προγραμματισμένος με κλίμακα που ανταποκρίνεται στην θερμική ισχύ των σωμάτων. O διανομέας μετριέται εύκολα, χωρίς την χρήση άλλων κουμπιών.